top of page

Ajankohtaista

Blogi: About
Blogi: Blog2

Kriisi ja sijoittajaviestintä: Nyt on oikea hetki toimia

Päivitetty: 27. maalisk. 2020Juuri tällä hetkellä mietit, miten selviytyä talousviestinnässä ja sijoittajasuhteissa tilanteessa, jossa eilistä ei enää ole ja huominen voi olla mitä vain. Epävarmuus tulevasta nostaa tiedon tarpeen tasolle, johon on vaikea, ellei mahdoton vastata.


On selvää, että maailmanluokan täydelliseen suoritukseen ei tarvitse nyt päästä. Mutta tärkeintä on palvella sijoittajia niin paljon ja niin laadukkaasti kuin nyt voit, ja jatkaa tätä niin pitkään kuin tarvitaan. Ja tietysti huolehtia samalla tiedonantovelvollisuuden ja muiden pakollisten viestintävelvollisuuksien täyttämisestä.


Älä lopeta melomista keskellä koskea.


Markkinoiden turbulenssissa sijoittajia ja muita tiedon tarvitsijoita pitää palvella aktiivisemmin kuin koskaan aikaisemmin. Viestiä heille selkeämmin ja läpinäkyvämmin kuin koskaan aikaisemmin. Luottamus on sijoittamisen peruste. Aktiivisuudella ansaitset luottamusta ja ylläpidät kaikin keinoin liikettä kohti uutta normaalia, akuutin kriisin jälkeistä aikaa.


Tärkeintä on pyrkiä ohjaamaan yhtiön sijoitustarinan suuntaa ja samalla säilyttämään riittävä pito sijoittajiin ja markkinoihin. Jos kuohuvassa koskessa ote melasta kirpoaa tai kovassa vauhdissa unohtaa ylipäätään meloa, on kivien ja vaarallisten pyörteiden väistäminen mahdotonta.


Sijoittajat ymmärtävät, kun kerrot heille.


Sijoittajat tietävät hyvin, että yritysten toimintaan liittyy riskejä. He tietävät myös, että kestävät yritykset selättävät kriisejä muita paremmin ja pääsevät vauhtiin kriisin jälkeen muita nopeammin. He ymmärtävät, kun kerrot heille samaan hengenvetoon, miksi on nyt vaikeaa mutta miksi huominen on joka tapauksessa mahdollinen.


Tee tämä näkyvästi verkossa sijoittajasivuillasi, tee Q&A -osio, huomioi tulevassa osavuosikatsauksessa, varustaudu tiedolla sijoittaja- ja analyytikkotapaamisiin ja päivitä sijoittajaesityksesi vastaamaan tämän hetken todellisuutta.


Pitkäkin koski loppuu joskus suvantoon, jossa levätä ja katsoa taaksepäin. Mutta siihen asti sinun täytyy jaksaa pitää kanootti pystyssä, poissa kiviltä ja oikeassa suunnassa.


Pystyt siihen kyllä.

 

Olemme valmiina auttamaan, jos tarvitset apua


Me Functosilla olemme valmiita auttamaan sinua talous- ja sijoittajaviestinnässä tähänastisen urasi kenties vaikeimmassa tilanteessa. Laaja-alainen kokemuksemme vaativasta talous- ja sijoittajaviestinnästä sekä kriisien hallinnasta eri toimialoilta on helposti käytössäsi.Comments


bottom of page